Arrangementen

Ontdek het land van Wijnrestaurant op het Land

Maurice Warnier van “Vinteur” is al jaren innig verbonden met Wijnrestaurant Mes Amis. Sinds enkele jaren is hij gespecialiseerd in het organiseren van Wijnreizen in Limburg (Nederland en België). Hij noemt zichzelf de ‘gastheer in de gaard’, omdat hij de leukste, mooiste en lekkerste wijnroutes in de regio kent.

Speciaal voor deze editie van WROHL heeft hij samen met Wijnrestaurant Mes Amis en Wijndomein St.Martinus een paar leuke arrangementen samengesteld die op donderdag t/m zondag te boeken zijn.

wijnrestaurant op het land

4-Hands Chef’s Dinner | TOTAALARRANGEMENT

Iedere maandag avond heeft Patriek een bevriende chefkok eigenaar uit de omgeving uitgenodigd om samen een ‘vierhandendiner’ te verzorgen. De insteek van deze avond is voor beide chefs gelijk. Zij willen hun gasten kennis laten maken met de fantastische streek waar Wijnrestaurant op het Land zich bevindt.
Tijdens het Four-Hands Chef’s Dinner, zetten de restaurants een spectaculair 5-gangen menu op tafel. De chefs maken samen een menu met een vleugje van Patriek Doelen en een vleugje van de gast-chefkok van die avond. Bij het menu worden de wijnen van onze gastheer Stan Beurskens geschonken, inclusief water en koffie.

Maandag 14 september: Hans en Ellen Kinkartz,
Restaurant Atelier uit Gulpen
Maandag 21 september: Ralph en Jennifer Hermans,
Restaurant Rantree uit Maastricht
Maandag 28 september: Familie van de Bunt,
Restaurant De Leuf uit Ubachsberg

Totaalarrangement 5-gangen € 125,- p.p. incl. wijn.
Ontvangst 19.00 uur.

St. Martinus Prestige arrangement

Sinds 2014 werken Wijnrestaurant Mes Amis en
Wijndomein St. Martinus al samen. Hierdoor zijn 3 bijzondere wijnen ontstaan, die wij u graag laten proeven in dit wijn-spijs arrangement!

Het totale arrangement bestaat uit:
– Aperitief: glas mousserende rosé “Pareltjes van Annaline”
– 4-gangen verrassingsmenu
– 4 glazen bijpassende wijnen van Wijndomein St. Martinus
– tafelwater en koffie

St.Martinus Prestige arrangement € 89,50 p.p. (alleen per tafel te bestellen).

Vrijdagmiddagborrel met Stan Beurskens

Proeven met Stan Beurskens om 17:00 uur in het paviljoen van Wijnrestaurant op het Land. Ontmoet Stan, hang aan zijn lippen, want hij heeft veel te vertellen over zijn passie en zijn leven als oenoloog en wijnmaker van bijzondere Limburgse wijnen! Aansluitend 4-gangen diner (exclusief drankjes).

Vrijdagmiddag borrel met Stan. € 55,00 p.p.

Masterclass met Stan Beurskens

Masterclass met Stan Beurskens aan tafel.
Ontvangst iedere woensdagmiddag om 12.30 uur door Stan met een sprankelend aperitief.
Tussen de 4-gangen door vertelt Stan hoe hij zijn droom aan het realiseren is.
Bij de gerechten worden de juweeltjes van Stan geschonken, inclusief water en koffie.

Beperkt aantal zitplaatsen. 4-gangen lunch incl. wijn € 85,- p.p. 

Bezoek de wijngaarden en wijnkelder (met eigen auto)

Aanvang lunch om 13:00 uur, vervolgens neemt Maurice u rond 15:00 uur mee langs diverse wijngaarden/domeinen op weg naar Wijndomein St.Martinus in Vijlen. Daar bezoekt u de wijnkelder en proeft u 3 verschillende wijnen.

Deze wijnreis gaat altijd door tot maximaal 20 gasten.
U kunt ook na het bezoek aan de kelders van St.Martinus terug komen voor het diner om 19:00 uur i.p.v. de lunch voorafgaand aan de wijnreis.

Boek deze heerlijke ervaring met uw geliefde, familie of vrienden door deze gewenste voucher te kopen.

Met uw eigen auto. €80,-p.p., inclusief 3-gangen lunch/diner, rondleiding en proeverij bij Wijndomein St.Martinus in Vijlen.

Wandel- of Fiets arrangement

Start om 9:30 uur bij Wijnrestaurant op het Land, de tocht gaat langs 3 wijngaarden in de buurt. Gedurende ongeveer 3 uur vertelt Maurice het verhaal achter het wijnetiket. De wijnreis vindt plaats bij minimaal 8 tot maximaal 20 gasten. Twee dagen van tevoren wordt bepaald of de reis voldoende aanmeldingen heeft.

Zonder tegenbericht (per e-mail) gaat de tocht door.
Additioneel kunnen fietsen gehuurd worden (reserveer 1 week vooraf). Trek gepaste kleding en schoenen aan, lettend op de weersverwachting. Deze wijnreis eindigt rond 12:30 uur voor de lunch bij Wijnrestaurant op het Land.

Te voet of per fiets. € 55,- p.p., inclusief wijnproeverij en 3-gangen lunch.

Sluiting Zomerfesitival

Sluiting Zomerfestival Voerendaal op zondag 20 september.

Proef het “St. Martinus Prestige arrangement” met als aperitief een glas mousserende rosé ‘Pareltjes van Annaline’, een 4-gangen verrassingsmenu met 4 glazen bijpassende wijnen van Wijndomein St. Martinus inclusief tafelwater en koffie.
Daarbij kunt u tussen de gangen door genieten van Dorpsdichter Peter Crombach, die het Zomerfestival jubileumgedicht ten gehore zal brengen, en zijn er tevens, ook tussen de gangen door, muzikale verrassingen van de Voerendaalse sopraan Fenna Ograjensek.

Ontvangst 19.00 uur. Totaalarrangement € 85,- p.p.

Rondleiding en Overnachting bij wijndomein Holset

Overnacht op een wijndomein en dineer voorafgaand bij Wijnrestaurant op het Land!
• Bij aankomst een klein flesje “Prins” op de kamer.
• Om 15.00 uur een rondleiding over het domein met een mousserende wijn proeverij.
• 4-gangen diner of lunch, exclusief drank bij Wijnrestaurant op het land.
• Wakker worden naast de wijngaard met een heerlijk regionaal ontbijt!

€ 125,- p.p. per nacht. Te boeken zondag t/m donderdag. Reserveer bij Domein Holset; info@domeinholset.nl of bel 043-8502928.

Schilderworkshop met uitzicht op de wijnranken

In samenwerking met Zomerfestival Voerendaal kan er op dinsdag 15 september worden deelgenomen aan een schildersworkshop i.c.m. een heerlijke lunch. Vrij schilderen onder professionele begeleiding en met een prachtig uitzicht over de wijngaard van Stan Beurskens. Je kunt rekenen op een bevlogen docente, Nelleke Hollewijn, die voor iedereen een individueel antwoord heeft op het vlak van schilderen, kunst en mogelijkheden.
Om deel te nemen aan de workshop is geen ervaring nodig. Inclusief voor- en hoofdgerecht, 2 glazen wijn, doek en schildersezel, exclusief schildermateriaal.

Schilderworkshop met 2-gangen lunch € 45,00.
Dinsdag 15 september van 12:00 tot 16:00 uur.