locatie en Contact

5e LuSTRuM!EdItie

Wijnrestaurant op Het land

Met de vijfde editie van Wijnrestaurant op het Land* laat Wijnrestaurant Mes Amis zich inmiddels al 5 jaar van haar creatieve kant zien. Want laten we eerlijk zijn: wat is er nou mooier om gasten de lekkerste en mooiste wijnspijs-combinaties voor te schotelen te midden van wijngaarden in het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland? Familie Doelen van Mes Amis kan hun enthousiasme dan ook nauwelijks beteugelen:
“Maak je maar klaar voor opnieuw een bijzondere culinaire ontdekkingstocht. Lekker genieten van de gastronomische gerechtjes die je van ons gewend bent, begeleid door de beste Limburgse wijnen te midden van een unieke omgeving; een ware culinaire belevenis.

Wij zijn apetrots op dit inmiddels succesvolle concept en gaan er alles aan doen om er ook dit jaar een pracht verhaal van te maken met jullie als gast in de hoofdrol.

Kom binnen als gast en vertrek als vriend!
Dat is waar we met zijn allen voor staan.

Tot ziens bij Wijnrestaurant op het Land.
Gastvrije groet, Annaline, Germaine & Patriek Doelen, Frenk Theuns

*Wijnrestaurant op het Land is een concept van Wijnrestaurant
Mes Amis Maastricht en culinair eventspecialist Frenk Theuns & Co.

Wijngoed Raar Saint Remi

Wijngoed Raar Saint Remi is gelegen in het gehucht Raar. De naam van de wijngaard is ontleend aan de Heilige Sint Remigius oftewel op zijn Frans ‘Saint Remi’. Het waren de monniken van Saint Remi die al in de 12e eeuw een proosdij en de huidige Basiliek van het Heilig Sacrament op de Markt in Meerssen bouwden en de dan nog resterende wijngaarden cultiveerden.

In 2013 heeft de familie Claessens de draad weer opgepakt en deze wijntraditie boven op de Raarberg in het gehucht Raar weer nieuw leven ingeblazen en het grondstuk door Ralf Baumann en zijn vrouw Eva Witoski laten toetsen voor wijnbouw. Ralf Baumann is een wijnboer uit Albig in Rheinhessen. Zijn vrouw Eva Witowski runt in Alzey Rheinhessen een wijnlaboratorium.. Zij hebben Wijngoed Raar Saint Remi geholpen met de keuze van de juiste rassen gebaseerd op onze specifieke ligging, de bodemgesteldheid, de klimatologische omstandigheden, de historie en gevolgen van locale ziektes in gewassen enz. Daarna is er samen een ontwerp gemaakt voor de wijngaard, de wijnschuur, de vinificatie kelder en de degustatiekelder.

De wijnen op Raar Saint Remi worden op een duurzame- en milieuvriendelijke manier geproduceerd. Er wordt niet gespoten tegen onkruid, maar uitsluitend gemaaid. Het snoeien en plukken gebeurt allemaal handmatig. De benodigde energie wordt opgewekt met 72 zonnepanelen en een warmtepomp. In 2016 heeft de eerste oogst plaats gevonden en worden tegenwoordig de volgende druivensoorten geoogst: Pinot Noir, Regent, Pinot Meunière, Pinot Gris, Pinot Blanc, Chardonnay, Sylvaner en Scheurebe. Deze druiven groeien niet alleen in wijngaard Raar, maar inmiddels ook in wijngaard Lange Raarberg, in wijngaard Kruisdonk en in wijngaard Albig.

De wijngaard ligt op het centraal plateau, tussen Meerssen en Groot Haasdal op een hoogte van ongeveer 120 meter. De naam Raar werd voor het eerst vermeld in 1347 en is waarschijnlijk afgeleid van ‘Rade’ dat ‘ontginning’ of ‘open plaats’ betekent waar de Abdij van Houthem stond. Het plateau bij Raar is tegenwoordig geheel ontgonnen en in gebruik door wijngaarden en landbouw.

Ook nu staat het restaurant weer midden tussen de wijngaarden en kijkt uit over het plateau richting Waterval en Ulestraten.

Wijnenschuur Raar Saint Remi

Genieten van het aperitief…

…van onze heerlijke gerechten…

…en van de sfeervolle ambiance.

Maandag alleen diner
Dinsdag alleen diner
Aanvangstijd Lunch (reserveren):
tussen 12.30 en 13.30
Aanvangstijd Diner (reserveren):
tussen 18.00 en 19.30

Contact opnemen?
Wij hebben geen telefoon en zijn alleen per email bereikbaar.
Mail ons.

Wil je met een groep van meer dan 8 personen komen?
Stuur dan een mailtje naar info@wijnrestaurantophetland.nl