locatie en Contact

4e editie

Wijnrestaurant op Het land

Met de 4e editie van Wijnrestaurant op het Land* laat Wijnrestaurant Mes Amis zich voor de zoveelste keer van haar creatieve kant zien. Want laten we eerlijk zijn: wat is er nou mooier om gasten de lekkerste wijnspijs-combinaties voor te schotelen te midden van wijngaarden in het prachtige Zuid-Limburgse Heuvelland? Annaline Doelen van Mes Amis kan haar enthousiasme dan ook nauwelijks beteugelen:
“Maak je maar klaar voor weer een bijzondere culinaire ontdekkingstocht. Lekker genieten van de gastronomische gerechtjes die je van ons gewend bent, begeleid door de beste Limburgse wijnen.

Wij zijn apetrots op dit concept en gaan er alles aan doen om er ook dit jaar een prachtig verhaal van te maken met jullie als gast in de hoofdrol.
Kom binnen als gast en vertrek als vriend. Dat is waar we met zijn allen voor staan.

Tot ziens bij Wijnrestaurant op het Land.
Gastvrije groet, Annaline en Patriek Doelen

*Wijnrestaurant op het Land is een concept van Wijnrestaurant
Mes Amis en culinair eventspecialist Frenk Theuns & Co.

Wijngaarden landGoed Overst

Landgoed Overst Voerendaal is gelegen tussen Voerendaal en Ubachsberg waar de grillig glooiende heuvels zich uitstrekken in het Zuid-Limburgse land.

De bestaande landbouwgrond werd vervangen door een Limburgs hellingbos, kalkgrasland, een hoogstamboomgaard van oude fruitrassen en een wijngaard. De wijngaard ligt in het voor Zuid-Limburg zo kenmerkende panoramalandschap, dat merendeels bestaat uit Voerendaals löss en Kundersteen, ontstaan in de Krijtzee die Zuid-Limburg 80 tot 65 miljoen jaar geleden overstroomde.

Vanaf 2003 wordt dit landgoed bebouwd met druiven die speciaal voor dit gebied geselecteerd zijn: Riesling, Pinot Gris, Auxerrois en Müller-Thurgau (wit); Dornfelder, Regent, Cabernet Sauvignon en Pinot Noir (rood). Door de mineraal- en kalkrijke bodem krijgt de wijn zijn kenmerkende smaak van mergel mee.

De jarenlange ervaring van wijnmaker Ruud Verstegen en deze unieke locatie leiden tot de productie van topwijnen. Niet voor niets won Landgoed Overst Voerendaal diverse prijzen werd het in 2010 uitgeroepen tot ‘wijnmaker van het jaar’.

Genieten op het terras…

Wijnrestaurant-op-het-land

…van een mooi glas wijn…

…tot een maaltijd uitkiezen uit ons menu.

Lunch:
woensdag t/m zondag te reserveren tussen 12.00 en 13.15 uur

Diner:
alle dagen te reserveren tussen 18.00 en 20.00 uur

Terraskaart:
Terraskaart: van 12.00 tot 21.00 uur
[maandag en dinsdag vanaf 18.00 uur]

Contact opnemen?
Wij hebben geen telefoon en zijn alleen per email bereikbaar.
Mail ons.

Wil je met een groep van meer dan 8 personen komen eten?
Stuur dan een mailtje naar info@wijnrestaurantophetland.nl